Open tuin, pluktuin, hobbykwekerij voor eenjarigen

  
Welkom op de website van Olgarden, wat leuk dat je hier bent! Olgarden is een liefhebbers tuin met een hobbykwekerij voor eenjarigen. Ook heeft Olgarden een pluktuin waar je zelf mag plukken. Er is een ruime keuze aan dahlia's, eenjarigen,  vaste planten en vulmateriaal. Schaartjes zijn aanwezig.


Sedert 2019 mag ik op deze plek tuinieren. Compleet van scratch beginnen, maar wel met een heleboel planten uit de vorige tuin. Dat heeft ervoor gezorgd dat het gedeelte aan de linkerkant van het huis al een volwassen uitstraling heeft. Hier zijn verschillende borders met veel soorten vaste planten, rozen, heesters en eenjarigen in dezelfde kleurtoon (ton sur ton) maar ook de zogenaamde Oilily border als een fleurige verrassing. De keuze om in dezelfde kleurtoon te tuinieren heeft te maken met harmonie en rust. Het is wel een uitdaging om het het geheel niet saai te laten worden en dat lukt wonderwel goed. Achter deze bloementuin begint de schaduwtuin. Hier staan verschillende heesters en bomen, vele soorten varens en andere schaduwminnende planten. Het is de bedoeling dat de bezoeker zich in een een bostuin waant, maar dat zal nog een aantal jaren duren. Vanuit de schaduwtuin loop je de pluktuin in. Met de ruime diversiteit aan dahlia‚Äôs, eenjarigen en vaste planten kun je mooie boeketten samen te stellen. De pluktuin is in het seizoen geopend op vrijdag en zaterdag en voor een leuk bedrag mag je zelf een bos bloemen plukken. 

Achter de schuur staan twee kassen waar eenjarigen worden opgekweekt voor eigen gebruik en voor de verkoop. Graag tot ziens in de tuin.Wanneer te bezoeken zie: Openingstijden/Informatie